Kedves Cserkesztestvereim!
Csatolom szamotokra a 2014 OV korut meghirdetolevelet es a hozza csatolando iveket. Kerem ezt terjesszetek azoknak akik erdeklodnek az OV korut irant csapatotokban. A csatolmanyokat es a hirdetest a KMCSSZ oldalan a jovo-taborok alatt megtalalod.

 

 

 

KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG

HUNGARIAN SCOUT ASSOCIATION IN EXTERIS Ÿ ASOCIACIÓN SCOUT HÚNGARA EN EL EXTERIOR Ÿ UNGARISHER AUSLANDSPFADFINDERBUND

Kedves Cserkésztestvérem!

 

2014 nyarán tizenhatodszor rendezzük meg az igen sikeresnek bizonyult őrsvezetői körútat. A három hetes, mozgalmas körút alatt a résztvevôk megismerik Magyarországot, megtekintik az ország föbb történelmi, művészeti, néprajzi és természeti nevezetességét, találkoznak Kárpát-medencei cserkésztestvérekkel és élményekben meggazdagodva, nyelvtudásukban és magyarságtudatukban megerősödve térnek haza.

Az idei program ismét érdekesnek igérkezik. Az ideiglenes tervek között szerepel kerékpártúra a Balatonnál, kenuzás a Dunakanyarnál, és egyhetes Budapest város felfedezés. A végleges programot később fogjuk kiküldeni.

A körút időpontja 2014 július 6-július 27. Azok az őrsvezetők jelentkezhetnek, akik ŐV tábort végeztek és 15-17 évesek; ezenkívül keresünk 2-2 fiú és lány segédtisztet akik a körúton mint vezetők vennének részt. A jelentkezkezök megfelelnek az alábbi követelményeknek:

 • Tevékenyen részt vesz a cserkészmunkában
 • Részt vett legalább egy nyári táboron
 • Folyékonyan beszél és elégségesen ír és olvas magyarul
 • Nem tartózkodik a Balassi Bálint Intézetben a Teleki Pál Alapítvány ösztöndíján Magyarországon
 • Szülői beleegyezés
 • Magyarországon van egy felnőtt ismerőse vagy rokona, aki felelős a résztvevőért és bizonyos esetekben (baleset vagy viselkedés miatt), ez a személy átveheti a felelősséget (enélkül nem tudjuk elfogadni a jelentkezést)
 • Csapat- vagy körzeti parancsnok ajánlása
 • Aláírja az ÖV körut szabályzatát a körut kezdete előtt.

 

Jelentkezési határidő:  2013. december 30. Jelentkezéseket a határidő után nem fogadunk el.  Ha több mint 20 jelölt van, maximum 2 – 2 csapat tag vehet részt. (akik tavaly jelentkeztek de nem kerültek be, előnyt élveznek, de újra kell jelentkezniük)

A résztvevőkre a következö költségek hárulnak: az oda-vissza utazás Budapestig, személyes költőpénz és  megfelelő baleset- és betegbiztosítás. A következöfelszerelés szükséges az útra, pl. három szürke t-ing (poló ing), kerékpársisak és vízben hordható cipő. A további felszerelési listát lásd a KMCSSZ honlapján. A körút magyarországi költségeit a KMCSSZ vállalja.

A következőkre kérlek:

 • Csapatodban hirdesd ki a körútat
 • A jelentkezők töltsék ki a csatolt jelentkezési ívet, szülői nyilatkozatot és egészségügyi nyilatkozatot.
 • Csak azokat a jelentkezőket javasold, akiket erre valóban méltónak tartasz: akik komoly érdeklődéssel és cserkészies magatartással fognak a körúton részt venni. Ugyanakkor csak azokat javasoljad akik elég kemény fizikai aktivitáson tudnak részt venni – egy hetünk lesz ahol az átlag kenúzás 25 km naponta és egy hetünk ahol 250 – 300 km-t fogunk kerékpározni, és a városnézés Budapesten napi 10-15 km gyaloglást jelent.. Nincs más programra lehetőség, ha valaki nem  tud a csoporttal tartani, azt a Magyarországon felelös személynek el kell vinnie a táborból.
 • Küld el a jelentkezési íveket és a szülői nyilatkozatokat körzeti parancsnokodhoz, aki a végső ajánlásért felelős.

Köszönöm közreműködésedet és kívánok Neked és családodnak nagyon sok boldogságot az új esztendőben, sok sikert a csapatvezetésben és további

 

Jó munkát!

 

Newfoundland,  2013. október 1.

Szórád Gábor

Másolat:  Kerületi és körzeti parancsnokok