Kedves Cserkészek és Cserkészvezetők!  (Csapatparancsnokok továbbítsátok a csapat tagjainak!)
Jövő év 2019. július 22-től augusztus 2-ig a világ cserkészei találkoznak a 24. Cserkész Világdzsemborin a Summit Bechtel Reservation táborhelyen West Virginiá-ban az Egyesült Államokban.  A tábor jelszava, “Nyisd ki az új világot” azaz “Unlock the New World”.
A Külföldi Magyar Cserkészszövetség cserkészeinek alkalma van részt venni ezen a világtalálkozón mint tagok a Magyar Cserkészszövetség kontingensén belül. A dzsemborira kb. 35,000 cserkészt (fiúk és leányok) várnak, a Magyar Dzsembori Csapat kb. 300 tagból adódik össze, és a KMCSSZ tagsága kb. 10% lehet a kontingensnek.
Mától 2018. május 20-ig jelentkezhetnek a KMCSSZ cserkészei a MCSSZ Dzsembori Csapat hivatalos weboldalán keresztül, http://dzsembori.cserkesz.hu/. Azon a honlapon és itt csatolva található a jelentkezési feltételek, nyilatkozatok, pénzügyek, és a jelentkezési feltételek kiegészítése a KMCSSZ tagok számára.
A dzsembori részvételéről itt néhány követelményt szeretnék kiemelni:
·         14 és18 éves közül kell legyél, a születésnapod 2001. július 22. és 2005. július 21. közé kell esnie (nincsen kivétel!). Ha 2001. július 21. előtt születtél, és részt szeretnél venni a dzsemborin, akkor jelentkezhetsz, mint International Service Team (IST) tag!
·         Valamelyik cserkészcsapat regisztrált és aktív tagja vagy
·         Társalgási szinten beszélsz angolul (egyéb idegen nyelv előnyös, de az angol elengedhetetlen!)
·         Csapatodnak két évre visszamenően nincs tartozása a Szövetsége felé (tagdíj, éves jelentés)
·         Csapatparancsnoki ajánlás szükséges
·         Szülői nyilatkozat kitöltve és aláírva szükséges
·      A KMCSSZ tagoknak egy motivációs levél megfogalmazás és egy Magyar nyelvű 1-től 2 perces bemutatkozó videó kötelező.
A jelentkezés nem jelenti azt, hogy automatikusan bekerültél a csapatba, az csak a válogató és felülvizsgálat után történik meg.
A dzsemborira a tábordíj cserkészek számára legfeljebb 650,000 Ft., ebből 115,000 Ft. önrészből áll, a többi a központi és a te egyéni beszerzett forrásteremtésből és adomány támogatásból jön majd össze. (Fordítsd a forintot a saját országod pénzére itt: https://valutavalto.wyw.hu/ ) Egyéni útiköltség persze attól függ, hogy honnan indul a cserkész és hol csatlakozik a csapathoz, előre látva Budapesten, New York Cityben, Washington D.C.ben, vagy a Summit Bechtel Reservation helyszínen.
Ajánlatos a jelentkezés előtt, és kérdések előtt, alaposan átolvasni a részletes információkat a 2019 Magyar Dzsembori Csapat:
A Világdzsembori hivatalos honlapja: https://www.2019wsj.org/
Kérem, mielőtt jelentkeznél, vegyed figyelemben, hogy a Világdzsembori dátuma részben ütközik a KMCSSZ Vezetőképző Tábor dátummával, ami 2019. augusztus 1-től 11-ig lesz megtartva a fillmorei Sík Sándor Cserkészparkban. Méghozzá a dzsembori tábor után lesz egy négy napos látogatás Washington, D.C.-ben az egész Magyar kontingens részére.
Bármilyen kérdéssel és további felvilágosításért bátran forduljatok a Magyar Dzsembori Csapat vezetőségéhez a dzsembori@cserkesz.hu címen, vagy hozzám a mrhorvath@aol.com címen, vagy inkább egyszerre mind két címre.
Jó munkát!
Horváth Mihály cscst.
KMCSSZ Külügyi Vezetőtiszt

Download (PDF, 570KB)

Download (PDF, 458KB)

Download (PDF, 569KB)

Download (PDF, 711KB)

Download (PDF, 469KB)

Download (PDF, 568KB)

Download (PDF, 503KB)

Download (PDF, 499KB)