Kedves Mindenki! – Ezt kuldjetek tovabb…

Ha meg nem hallottatok volna, keszul egy dokfilm Szt. Imrerol

Nagyon helyes ujsagiro, Viktoria es munkatarsa Jeff (11 Emmy Award nyertes) dokfilm keszito jonnek a Szt. Imrebe interjukat kesziteni.

Azt beszeltuk meg veluk, hogy igyekszunkVISELTEBE VAGY ENGYENRUHABA MEGJELENNNI.

12-kor lesz a mise.

Alul megtalaljatok Peller Ildikonak ismertetojet az dokfilmrol…

JM!

Eszti

Somogyi Viktória, (aki különben a Vatikáni Rádió egyik munkatársa) , a Magyar Állam és egy néhány intézmény anyagi és erkölcsi támogatásával egy dokument-film összeállításával foglalkozik. Célja az, hogy a Duna TV, PBS-TV  és a katolikus EWTN televíziókban is bemutathassa. Viktória elszerződtetett egy hivatásos filmforgatót Hollywoodból erre a cálra. A film témája azok az amerikai és európai templomok, amelyek bezárásra vannaik ítélve, vagy már bezártak, vagy bezárásuk után ismét kinyíltak. Mivel ebbe a templomcsoportba a Szent Imre templomunk is beletartozik, június 11-től június 14-ig Somogyi Viktória ( egy pár napig)  Clevelandban tartózkodik. Mivel Magyarországon főleg a Szent Imre templom sorsa a legismertebb, június 14-én, most vasárnap,  szeretne templomunkban időzni. A vasárnapi szentmiséről is szeretne egy néhány felvételt készíteni, amire Antal atya megadta neki az engedélyt. Majd utána egy kis agapé-reggeli alatt a díszteremben a megjelentek közül is szeretne interjút készíteni. A kapcsolat a magyar templom és a magyar közösség között lenne egyik szempont beszélgetésében, és a magyar identitás megőrzése is.

Most vasárnap mindenkinek lesz alkalma Viktoriával beszélni a szentmise utáni reggelin. Ugyanakkor kéri, hogy ha valakinek lenne video- vagy fémyképfelvétele a 2010 június 30-i bezárásunk napján megtartott szentségimádásról, vagy az azelötti vasárnapi szentmiséről, a bezárásunk alatt lezajlott karácsonyi cserkész ünnepekről, vagy a 2012 november 4-I megnyitó szentmisénkről, akkor jelezzék ezt énnekem, vagy vasárnap Viktóriának.

Ugy tudom Judittól, hogy a júniusi születésnapokat is egyuttal ekkor megünnepeljük, ahogyan azt szoktuk a hónap első vasárnapján , mivel múlt vasárnap a liturgikus ünnep miatt ez elmaradt.  Erről majd Judit intézkedik, ahogyan szokta.  Szeretettel várunk mindenkit a 12 órás szentmise utáni agapé-sütemény és kávéra.

( Kedves híveink, asszonyainkhoz kérés — Sütemény adományt hálásan köszönünk erre az összejövetelre. )