Kedves Cserkészek, Cserkészszülők és Cserkészbarátaink!

A magyar cserkészetnek a 100 éves fennállását ünnepeljük! Méghozzá idén egy 700 fős Jubileumi Nagytábor keretében ahova négy világrészről érkeznek cserkészeink a fenyves Sík Sándor Cserkészparkunkba aug.5.-től 15.-ig. A park, közel van Fillmore városhoz, New York állam nyugati részén. Címe 10993 County Road 15, 14735.

Szeretettel meghívunk táborunkat megtekinteni pénteken, aug. 13-án déltől vasárnap, aug. 15-én délután 1:30-ig. A főbb programpontok a három nap alatt a következők:

Pénteken

– 2:30-6:30 – Cserkészet a jövőnk, gyakorlati vetélkedő a nagy réten.
– 9:00-10:00 – Tábortűz a vendégek részére a vendégtáborhelyen.

Szombaton

– 9:00-12:30 – Altáboroknál látogatás.
– 2:30-6:30 – Csapatok bemutatója a nagy színpadon, időkapszula szertartás.
– 9:00-10:30 – Nagy közös záró tábortűz.

Vasárnapon

– 10:30-11:45 – Szentmise és istentisztelet ,elhunyt cserkészeink emléktábla- felszentelése.
– 12:00-12:30 – Zászlólevonás, táborzárás.

Szállás a parkban, otthonról hozott sátrakban a Sztrilich Pál vendégtáborban, a park “Pentagon” cserkésztiszti tábor területén lesz. Kérünk minden vendégünket, hogy ne a Cserkészpark főbejáratát használják a County Road 15 útról, hanem a cserkésztiszti tábor bejáratát a Robinson útról. Regisztrálás a nagy cirkusz sátornál a bejáraton belül történik. Aki szállodában kíván megszállni azok részére mellékelünk egy listát néhány közeli szállodáról. A lap alján van egy cím a környék térképéhez.

Táborozási díj a cserkészparkban, saját sátradban vagy camperben egyéneknek $15, családoknak $30. Étkezés a tábori konyháról a vendégtáborban: $6 reggeli, $9 ebéd és $10 vacsora. Egy személynek összesen $25 naponta a három étkezés. Nem szükséges étkezni a tábori konyháról minden étkezésnél.

Hogy kellőképpen fel tudjunk a vendégeknek étellel készülni és megfelelő táborhelyet biztosítani részükre, kérjük, jelentkezzenek a tábor előtt a jelentkezes@aol.com címen. A jelentkezésen jelezzék hányan lesznek melyik estéken és melyik étkezéseket igénylik. Minden díjat a tábori regisztrálásnál kell befizetni. Minden regisztrált vendég kap egy példányt a Tábori Velemjáróból.

A 2010 Jubileumi Nagytábor alkoholmentes rendezvény, így alkohol fogyasztása a látogatói napokon sem megengedett a cserkészparkban. További felvilágosításért keressenek fel a fenti e-mail címen.

A jubileumi táborról minden információ megtalálható a Szövetség honlapján, www.kmcssz.org, a jubileumi jelvényre kell kattintani. A tábor megközelítéséhez szükséges információ is ugyanott megtalálható egy Mapquest térképen. Remélem találkozunk a táborban együtt ünnepelni a 100 éves magyar cserkészmozgalmunkat!

Jó Munkát!

Horváth Mihály cscst.
2010. július 20. Táborparancsnok

Ez a levél honlapunkon találhato egy listával – Lodging in the Vicinity of Sík Sándor Hungarian Scout Park