Kedves Cserkészszülők, Vezetők és Cserkészek!
Egy mozgalmas félév után állunk és hálat adunk az Istennek, hogy sikeres volt minden programunk. Köszönjük Nektek a támogatást és munkát!
Most jelentkezünk Nálatok, hogy előre dolgozzunk egy kicsit. Ugyanis, februárban kell jelentkeznünk a Szövetségnél majd a Vezetőképző Táborokra, amely Augusztus 3-13 lesz jövőre. Gondoltuk, most a szünetben meg tudjátok beszélni gyermekeitekkel, hogy ki-hogy gondolja a VK-n való részvételét.
Kérjük mindenki jelezze vissza, hogy ki-melyik tábor szeretne menni, hogy azt mi utána Veletek megbeszélhessük. Fel kell mérjük, hogy a csapatnak milyen vezetőre lesz szüksége, de azért szeretnénk a fiatalok preferenciáit is figyelembe venni.
Ezen kivül a Minta táborok és Dobó táborok létszámai is redukálva lesznek, így mielőbb kell azokra a táborokra jelentkezzünk, hogy a hely biztosítva legyen.
Szeretnénk tudatokra hozni azt is, hogy idén, 10 év szünet után, meg szeretnék tartani a Corvina Tábort. Ez a tábor minden olyan 18 éven felüli (de általába idősebb felnőtteknek) van szánva, aki el szeretnének mélyedni a magyar kultúrában (irodalom, szín és festőművészet, komoly zene, stb.) Ez egy jó alkalom olyannak résztvenni, aki talán először megy táborba, illetve olyan felnőtt aki érdeklődik a cserkészet iránt, de még nem szeretne vezetőképző táborba menni.
Tehát a következő táborok lesznek:
Kcs Minta, KcsŐV, KcsSt
Minta, Dobó, ŐV, St, Tiszti
Corvina
Egészségügy
Műszak
A következő google sign up oldalon jelezzétek vissza, hogy melyik gyermetek megy, vagy nem megy iden VK-ra. Ha nem megy, akkor írjátok meg, hogy miért nem. Talán van megoldás arra az esetleges gondra amelyt feljegyeztetek, hogy el tudjon menni.  
HA nem tud menni a gyermeked a központi VK-ra (Fillmore-ba), mert épen Európában lesz a család, akkor lehet az Európai kerületnek VK-ja is menni, ami Aug 3-12 lesz a KcsŐV és ŐV. A KcsSt Aug. 1-12 lesz.
Köszönjük a segítségeteket ez ügyben!
Kellemes karácsonyi ünnepeket kivánunk mindannyiotoknak és boldog új esztendőt!
Jó Munkát!
Ili és Tamás

Dear Parents, Leaders and Scout,
 
As we look back on the first half of this scout year, we give thanks to God for all of our successful endeavours. We truly appreciate all of your work and support to have made this possible!
 
We would also like to take this opportunity to involve you in the planning stages for the annual leadership training camps.  The camp this year will be held August 3-13, and we are required to submit our list of participants to the Association in February.  Therefore, we thought winter break would be an opportune time for families begin discussing plans.
 
Please indicate which camp you would like to attend, so we can discuss this with you. We would like to take your preferences into consideration, but we have to balance that with the needs of the troops.
 
The Minta and Dobo camps will be smaller this year, so we must respond as soon as possible to reserve spots in these camps.
 
We are also very excited to announce the return of the Corvina Camp, after a ten year hiatus.  This camp is for all adults who wish to immerse themselves deeper into Hungarian culture, including literature, theater, fine arts, and classical music.  This is an ideal camp for those who are interested in scouting, but aren’t yet ready to attend a leadership training camp.
 
The following camps will be offered:
Cub scout (Kcs Minta), Cub scout patrol leader (KcsŐV), Cub scout assistant scout master (KcsSt)
Scout (Minta), Dobó, patrol leader (ŐV),Assistant scout master (St), scout master (Tiszti)
Corvina
Volunteers for the infirmary
Volunteers for logistics/muscle
 
Please sign up on the following Google sheet.  Please indicate the name of each child and which camp they are requesting.  Also, if a child is not going, please tell us why.  We may be able to help resolve issues to enable a child to attend.
 
If you are unable to attend because you will be in Europe, there are options to attend the patrol leadership training camps there, from August 3-12.  The assistant scoutmaster camp will be August 1-12.
 
Thank you for your help in addressing these questions in a timely manner!
 
We wish you all a very Blessed Christmas and Happy New Year!
 
Jó Munkát!
Ili and Tamás