14. sz. Görgey Arthur cscs. és 34. sz. Zrínyi Ilona lcscs.

A cserkészies külsővel kapcsolatos szabályaink

          A Jubi Táborra készülve, ahol nem lesz különleges jelmez, de annál nagyobb hangsúlyt fektet a tábori parancsnokság a cserkészegyenruhára, szeretnénk tisztázni egy pár pontot a cserkészies külsővel kapcsolatosan.

  1. Aki eljön cserkész összejövetelre legyen az aktív cserkész, tag, vezető vagy felnőtt, és van konkrét feladata, öltözzön fel rendesen teljes cserkészegyenruhába. Lesznek alkalmak, amikor ruhakönnyítést rendel el a program vezető, de az külön ki lesz hírdetve.
  2. A teljes cserkészegyenruhának a leírása megtalálható a fiúknak a Cserkész I. könyvben a 74-77 terjedő oldalakon, illetve a Leánycserkész I. könyvben a 29. oldalon. Két újabb próbajelvényünk nincsenek a könyvekben leírvva: 1. A FÓRUM jelvény (más néven a Testvérszövetségek jelvénye, amelyet a bal zsebre kell felvarrni) és 2. A Külon Olvasási Program jelvény (amelyet a próbajelvényekhez kell varrni a bal karra.) A lányoknak engedélyezett a barna szoknyanadrág viselete, de minden esetre a hossza megadott. Ha letérdel a cserkészlány, a szoknya alja a földet kell érje. 
  3. A teljes cserkészegyenruhához a barna félcipő és zöld/ barna térd zokni viselendő. Igyekezzünk kiküszöbölni a papucs-szerű lábviseleteket. Az idei divatos teljesen barna tornacipő félék elfogadhatóak.  
  4. A cserkész igyekszik minden megkülönböztető külsőséget elhagyni az egyenruha viselésnél. Ebbe beleértendő: a színes (itt nem a természetes hajszinekre kell gondolni) hajfestést, a tulzásba menő hajviseletek, tetoválások, a lyukasztások (orr, szemöldök, stb. A fülbevalókat is inkább hagyjuk el, illetve legyenek diszkrétek.). A testszínű körömlakkon kívül, ne viseljen akár fiú, akár lány semmilyen színűt. A már meglevő tetoválások legyenek eltakarva, illetve minden, ami nem az egyenruhához tartozik, legyen diszkrét, ha nem lehet máskülönben le- vagy kivenni.

Minden lehetőt megteszünk, hogy az egyenruha darabjait beszerezzük. Mint mindig, ha bármilyen kérdes lenne ezzel kapcsolatosan, keressetek meg bennünket.

A 34-eseknél már kihírdettük, hogy tartunk egyenruha szemlét és tombolát a cserkészkorosztálynál. Az az őrs, amelyik megfelel a szemlén, kap egy tombola szelvényt. A hónap végén húzunk egy szelvényt és az az őrs díjjat nyer.  

Cserkészegyenruha szemle alatt a következőket ellenőrízzük:               

Hungária jelvény, Csapatszám, FÓRUM jelvény, Próbajelvények, Nyakkendő, Nyakkendőgyűrű, Cserkészing, Cserkészöv, Barna félcipő

Lányoknak: barna cserkészszoknya v. szoknyanadrág és barna térdzokni

(Fiúknak: zöld rövid/ hosszú nadrág és zöld térdzokni)

 Jó Munkát!

Csajka Tamás, cspk. 440-799-1373

Pigniczky Eszti, cspk. 440-786-9093, 440-476-5761                                                 

Ez a lap eredetileg Április 9.-n lett kiosztva.