Április 30.-n a Clevelandi Szépművészeti Múzeumban (CMA) tartottunk a cserkészösszejövetelt. Az új Gartner Előadóteremnek a nyitási fesztiválja utolsó műsorában szerepeltek együtt a Regös Csoport a Harmonia Együttessel. Több mint 120-n voltunk jelen, cserkészek, regösök és szülők ezen a kiváló zenei és tánc műsoron. A műsoron más is szerepelt, de a Harmonia zenekar remekelt mint mindig és a Regös Csoport ügyesen és lelkesen táncolt énekelt élő zenére, ami csak különleges alkalmakkor szokott előfordúlni.

Két órás volt a műsor és a Regösök a szünet után léptek fel így a szülőket a Rács Zsuzsa, aki a múzeumnál rendszeresen vezet túrákat, vitte egy múzeumi túrára. A cserkészeket két csoportra osztottuk fel és őket a Stráda Pák és Csajka Tomi vitték körbe. A cserkészek hol a szobrokat utánozták, hol a festményenek a kompozicióját beszélték meg. Mindenki élvezte a túrát. Volt olyan, aki először volt ott. A szünet után a mindenki beűlt a terembe megnézni a műsort.

Rátoni-Nagy Döme feltett a Facebook oldalára fényképeket az estről. Nézzétek meg.

Köszönjük, hogy jelenlétetekkel támogattátok a Regös Csoportot és elhoztátok gyermekeiteket erre a nívós programra.

*******************************************************************************

On Friday April 30th, we held our scout meeting at the Cleveland Museum of Art, because the Scout Folk Dance Troop was part of the Opening Nights Festival for the new Gartner Auditorium. More than 120 scouts, dancers, and parents attended. The show was very well attended. The scout performed fantastically during the 2nd half with Harmonia giving their usual outstanding performance.

The show was 2 hours long, but the parents and scouts took tours of the museum during the first hour. Zsuzsa Racz, a volunteer at the museum, took the parents on a tour. Paul Strada and Tomi Csajka took the scouts on their tour during which and among other things they posed like the statues or discussed paintings composition. All enjoyed their tours. For some it was their first visit to the Art Museum. After the intermission, everyone watched the show.

Döme Ratoni-Nagy has posted photos on his Facebook page. Check them out.

Thank your for supporting the Scout Folk Ensemble by attending and bringing your children to participate in this cultural event.