2015 ov korut meghirdetolevelet es jelentkezesi iveit itt lehet találni:
http://www.kmcssz.org/cgi-bin/linksandcontents.pl?link=ajovo&sublink=taborok&ext=php

Kerem vedd figyelembe hogy az idei evtol a jelentkezessel jar egy 150 dollaros jelentkezesi dij is.  A jelentkezesi hatarido 2014 December 30.

 

Külföldi Magyar Cserkészszövetség

Hungarian Scout Association in Exteris

Kedves Cserkésztestvérem!

2015 nyarán tizenhetedszer rendezzük meg az igen sikeresnek bizonyult őrsvezetői körútat. A három hetes, mozgalmas körút alatt a résztvevôk megismerik Magyarországot, megtekintik az ország föbb történelmi, művészeti, néprajzi és természeti nevezetességét, találkoznak Kárpát-medencei cserkésztestvérekkel és élményekben meggazdagodva, nyelvtudásukban és magyarságtudatukban megerősödve térnek haza.

Az idei program ismét érdekesnek igérkezik. Az ideiglenes tervek között szerepel kerékpártúra a Balatonnál, kenuzás a Dunakanyarnál, és egyhetes Budapest város felfedezés. A végleges programot később fogjuk kiküldeni.

A körút időpontja 2015 július 5-július 26. Azok az őrsvezetők jelentkezhetnek, akik ŐV tábort végeztek és 15-17 évesek; ezenkívül keresünk 2-2 fiú és lány segédtisztet akik a körúton mint vezetők vennének részt. A jelentkezkezök megfelelnek az alábbi követelményeknek:

 • Tevékenyen részt vesz a cserkészmunkában
 • Részt vett legalább egy nyári táboron
 • Folyékonyan beszél és elégségesen ír és olvas magyarul
 • Nem tartózkodik a Balassi Bálint Intézetben a Teleki Pál Alapítvány ösztöndíján Magyarországon
 • Szülői beleegyezés
 • Magyarországon van egy felnőtt ismerőse vagy rokona, aki felelős a résztvevőért és bizonyos esetekben (baleset vagy viselkedés miatt), ez a személy átveheti a felelősséget (enélkül nem tudjuk elfogadni a jelentkezést)
 • Csapat- vagy körzeti parancsnok ajánlása
 • Aláírja az ÖV körut szabályzatát a körut kezdete előtt.
 • Beküld egy 150 USD csekket a jelentkezési ivvel együtt. Ha a jelentkezést nem fogadjuk el a pénzt visszafolyósitjuk. (Ha esetlegesen a jelentkezési dij kifizetése gondot okozna a család részére, akkor azt kérem jelezzétek a központ felé)

 

Jelentkezési határidő:  2014. december 30. Jelentkezéseket a határidő után nem fogadunk el.  Ha több mint 20 jelölt van, maximum 1 – 1 csapat tag vehet részt. (akik tavaly jelentkeztek de nem kerültek be, előnyt élveznek, de újra kell jelentkezniük)

A résztvevőkre a következö költségek hárulnak: az oda-vissza utazás Budapestig, személyes költőpénz és  megfelelő baleset- és betegbiztosítás. A következő felszerelés szükséges az útra, pl. három szürke t-ing (poló ing), kerékpársisak és vízben hordható cipő. A további felszerelési listát lásd a KMCSSZ honlapján. A körút magyarországi költségeit a KMCSSZ vállalja.

A következőkre kérlek:

 • Csapatodban hirdesd ki a körutat
 • A jelentkezők töltsék ki a csatolt jelentkezési ívet, szülői nyilatkozatot és egészségügyi nyilatkozatot és küldjék be a jelentkezési dijat..
 • Csak azokat a jelentkezőket javasold, akiket erre valóban méltónak tartasz: akik komoly érdeklődéssel és cserkészies magatartással fognak a körúton részt venni. Ugyanakkor csak azokat javasoljad akik elég kemény fizikai aktivitáson tudnak részt venni – egy hetünk lesz ahol az átlag kenúzás 25 km naponta és egy hetünk ahol 250 – 300 km-t fogunk kerékpározni, és a városnézés Budapesten napi 10-15 km gyaloglást jelent. Nincs más programra lehetőség, ha valaki nem tud a csoporttal tartani, azt a Magyarországon felelős személynek el kell vinnie a körútról.

 

Köszönöm közreműködésedet és kívánok Neked és családodnak nagyon sok boldogságot az elkövetkező honapokban, sok sikert a csapatvezetésben és további

Jó munkát!

Newfoundland,  2014. szeptember 24.

Szórád Gábor