A gyerekeknek szervezett Bocskai (Rajz)Filmklubon a Berg Judit Lengemesék című népszerű mesekönyv sorozatából készült rajzfilm 1. részét, a Nyár a Nádtengerent vetítjük magyar nyelven, angol felirattal.

A bemutató a május 10-i, péntek esti cserkészfoglalkozás része, de nyitott minden érdeklődő számára. Érdemes csatlakozni kicsiknek és nagyoknak is, hogy együtt nézzük meg az elmúlt évek egyik legszebb és legsikeresebb magyar rajzfilmjét. Pálfi Zsolt alkotását a filmkritikusok mellett több nemzetközi fesztiválon (Los Angeles, Chicago, Montevideo, SFAFF fesztivál) is díjazták.

Helyszín: Szent Imre Templom díszterme, kezdés: du. 7.30. A program ingyenes, a rajzfilm hossza 64 perc. Mindenkit szeretettel várunk!
*****
AJÁNLÓ:
A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek…
*****
TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=F7UB-HRq0k8