Amerikában másodszor a Fokos zenekar. 2018-ban megnyerték a Felszállott a páva közismert népzenei vetélkedőt, és most amerikai turnérjuk egyik állomása Clevelenad. Ha szeretnél egy igazán magyar népzenét játszó, fiatal együttessel szórakozni, itt a helyed! A jó kedv mellett ha szeretnél valamit enni vagy inni hozz magaddal, mindannyian mindenkiért alapon családias szórakozás!

A Fokos zenekar 2010–ben alakult Óbecsén.
Állandó tagjai: Cseszák Zsombor, Jovánovity Péter, Szabó András és Szerda Balázs.
A Középiskolások Művészeti Vetélkedőjén négyszer lettünk első helyezettek, valamint a Duna Televízió által szervezett 2012-es Fölszállott a páva című népzenei tehetségkutató műsorban a középdöntőig jutottunk, melynek köszönhetően megkaptuk Óbecse város kitüntetését a város nevének öregbítéséért. A Fölszállott a páván a Fonó Budai Zeneház különdíját is megkaptuk, mely 50 órányi stúdiómunkát tartalmazott, ennek eredménye a Kiskoromtól nagykoromig címet viselő lemezünk. Azóta még három lemezünk jelent meg: a Jókedvemben, a Törökkanizsa község népzenei hagyatéka és az Óbecse község népzenei hagyatéka.
Koncerteket adunk, táncházakban muzsikálunk, tánccsoportokat kísérünk Vajdaságban és Magyarországon, de számos alkalommal eljutottunk a Kárpát-Medencén kívülre is: több alkalommal játszottunk Macedóniában, Ausztriában, Csehországban, Németországban, de voltunk Finnországban, Belgiumban, Hollandiában, Angliában és 2018-ban eljutottunk az Egyesült Államokba is. A 2018-as év megkoronázásaként a zenekar megnyerte kategóriáját a Fölszállott a páva Döntők döntőjének nevezett vetélkedőn.
Célunk a magyar népzene, ezen belül különösen a dél-alföldi magyar tamburamuzsika lehető legszélesebb körben való megismertetése. Meg akarjuk mutatni a fiataloknak, hogy a népzene, a népi kultúra nem a múlt, nem egy múzeumi darab, amit csak üvegfalon keresztül szemlélhetünk, hanem igenis élő, időtálló, örökérvényű. Végül pedig nevelni, tanítani szeretnénk a fiatalabb nemzedéket, hogy legyen, aki idővel majd átveszi a stafétát.