Kedves Cserkésztestvéreim, Cserkészszülők és Cserkészbarátok!
Megszeretném köszönni mindazoknak akik előtte, alatta és utána sikeresé tették a Cserkésznapot áldozatos, önkéntes munkájukkal. Az nap nem volt könnyű munka senkinek a brutális hőség miatt. Bár mindenki hozzásegítését értékelem, azért ki kell emeljem mind azokat akik a nagy melegben méghozzá egy forró grill, sütő vagy kályha fölött munkálkodtak. Még a jég hordás is izzadtságot jelentett!
Nem volt könnyű a legegyszerűbb feladat sem. De, mindenki megállta a helyét. A Regös Csoport tagjai főleg dicséretet érdemelnek. Nem volt könnyű 90+ fokban (ami úgy érződött mint 102!) népviseletekben 10 perc hosszú táncot leadni kétszer óránként. És ők még nagy mosollyal is csinálták!
Nagyjából minden simán ment. Gyors számlálásunk szerint voltunk kb. 2,800-an. Ez kevesebb mint a tavalyi rekord 3,200 (talán a hőség miatt?), de közel lesz a 2016-ban 2,850 személy számhoz. Mivel sokat ittak a meleg miatt (4 hordó sörrel többet mint tavaly) így egy kicsit kevesebbet fogyasztottak az ételből. Maradt több lángos és töltött káposzta mint szerettük volna.
Anyagilag még korai tudni mennyit kerestünk, de a kasszánk biztosan fog szépen növekedni. Még egyszer hálásan köszönöm mindenkinek aki besegített. Munkánk gyümölcse az a támogatás amit egy sikeres Cserkésznap lehetővé tesz a csapatok, a cserkészek, a gyerekeink javára a magyarságuk megőrzésében és ápolásában. Kérem, továbbítsátok ezt az üzenetet csapattagjaitoknak, a regős tagoknak, a szülőknek és barátoknak, akik munkakörötökben szolgáltak és itt nincsenek a címzettek között.
Jó munkát!  Misi
Horváth Mihály cscst.
CSBK elnök