A Máltai Lovagrend (ML) egy 18 éven felüli cserkészvezetőnek (segédtiszt v. magasabb képzettség) felajánlott egy ösztöndíjat, azaz részvételi lehetőséget. A ML a cserkészvezető útiköltségét és részvételi költségeit 2000 US Dollárig fedezi.  

Reszletek:

HÁTTÉR

„A Lourdesi zarándoklat fő szervezője Dr. Sárdy László. E-mail címe: sardyl@t-email.hu

A zarándoklat ideje: 2015. május 1 – 5 között lesz.

Budapestről indulunk repülővel és oda is érkezünk vissza. Tehát egy nappal előtte jó Budapestre megérkezni, ha valaki külföldről jön. A szállásról tudunk gondoskodni előtte és utána.

Minden kísérő kap beteget, akit az út során istápolnia és ellátnia kell. Miután repülővel utazunk, ezért csak olyan betegeket tudunk magunkkal vinni, akik így szállíthatóak. Azért van egy-két kerekesszékes is, de azokat gyakorlottabb kísérőkre szoktuk bízni.

Ezeken kívül szolgálati csoportokat szoktunk összeállítani, akik a napi feladatok elvégzéséért felelősek egy gyakorlott vezető segítségével. Ez konyhai felszolgálást, segítségnyújtást az étkezésben, öltözködésben, mosdásban, nappali ügyeletet, rendrakást, takarítást és ilyen feladatokat jelent.

Időjárásilag mindenre fel kell készülni. Voltam már 20oC melegben és napsütésben is, de hóesésben és havas esőben is. Mindegy, hogy milyen az időjárás, a programot végrehajtjuk. A betegeket megvédjük, de mi dolgozunk és visszük őket mindenhova.

Az öltözködésről csak annyi, hogy egyenruhában dolgozunk, ami fekete zubbonyt, fekete nadrágot, kényelmes vízálló fekete cipőt, világoskék inget, kék nyakkendőt és barett sapkát jelent. Zubbonyt és sapkát, ha tudjuk a méretet, tudunk adni máltai emblémával, névkitűzővel.

Mindenki teljes ellátást kap a repülőjeggyel együtt. Ezt fogja a Magyar Máltai Szövetség Amerikai Delegációja finanszírozni a kísérőtöknek.

JELENTKEZÉS

Küldjél egy max. 2 oldalas életrajzot (hol laksz, mit tanulsz v. dolgozol, mit tevékenykedsz a cserkészetben, stb.). Ezenfelül írd meg egy oldalban, miért szeretnél ezen a zarándoklaton mint kisegítő részt venni. A két irományt drótpostán küld el a következő címre – lendvaimre@aol.com, legkésőbb 2015. február 10-ig.

VISSZAJELZÉS

A jelentkezőknek legkésőbb február 17-ig visszajelzünk pályázatukkal kapcsolatban.

UTÓFELADAT

Maximum 2 oldalas élménybeszámoló a zarándoklatról, amelyet legkésőbb 2015. június 15-ig kell beküldeni a fenti drótposta címre.