Kedves Szulok!
 
 
Lefagyott a szamitogepem, kiesett a mosogepunk, es a mikrohullamos suto elkezdett rezegni. Morzejelek jottek be rajta keresztul. Miutan megfejtettem, a kovetkezo szoveg jott ki:
 
 
ELSŐ ÜZENET A VONATRÓL: Montanában vagyunk. Csupa repce földek voltak és meglepően sok kis tavacska Dakotában. Telis-tele van a vonat. Nincs egy felesleges ülés. Az öregek viccesek mert oda-vissza sétálnak a vonaton mert tornásznak. Nagy érdeklődéssel vannak irántunk. Mindig gratulálnak hogy milyen szépen beszélünk angolul. Roppant élvezik a tagok a nagy ablakos kocsit. Élvezik egymás társaságát.
 
 
MÁSODIK ÜZENET: Hír az utazókról… 4 1/2 órát késett a vonat, de mivel az egész város (Shelby, MT, 3800 lakos) tud rólunk, a megrendelt spaghetti a helyi pizza hut-tól és a táborhelynek tulajdonosai vigyázban vártak bennünket a vonat állomásnál pontosan amikor megérkeztünk. Vastapssal megköszöntük a vonat felelősünknek kedvességét, felpakoltuk a csomagokat a pick-up-ra és gyalog elindultunk félhomályban a táborhelyre. Ott vártak a vadonatúj dome sátrak és szinte a sötétben tapogatozva kiderítettük, hogyan kell felállítani a sátrakat. Mivel csak 4 tus volt, a nagyok este és a kicsik reggel zuhanyoztak. Kb éjjel 1-re mindenki aludt. 7-kor a táborhely tulajdonossal reggelit vásároltunk. 8:45-re készen álltunk és pontra megérkezett a busz. A nagy fiuk bepakoltak, könnyes búcsút vettünk a táborhelytulajdonosoktól, akik hihetetlen odaadással viselték gondunkat (kávét főztek a vezetőknek és szunyog írtót adtak mert dögivel voltak szunyogok). Most a határ felé haladunk.
 
 
HARMADIK (ÉS ELŐRELÁTHATÓLAG UTOLSÓ LEGALÁBB EGY HÉTIG) ÜZENET: Átértünk! Kb 1 órát tartott az egész, de különben minden simán ment. Tetszett nekik a szervezettségünk…
 
 
ENDRE HOZZÁSZÓLÁSAI: Gondolom jelenleg a Calgary Stampede ródeón van a vonat társaság, a repülősök pedig a felhők felett, ma este pedig mindenki már a táborhelyen lesz, Bow Valley Provincial Park. S ezennel legtöbb SMS megszűnik térerő és táborozási villanyhiány miatt. Bízunk benne, hogy a helyi vezetők és hatóságok gondjukat viselik és a helyszínen minden problémát elkerülnek és/vagy megoldanak.

Kerem a kozeli napokban figyeljetek a radio zorgest az autoban es nezzetek az egen a fustjeleket. Ha ujabb uzenet eszleltek, szoljatok, majd tovabbitom a clevelandcserkesz.org-ra.
Jo munkat!
 
 
Tamas